គ្រឿងផ្សំ | |
1-ស្ពៃបូកគោ | 1 |
2-ម្ទេសម៉ត់កូរ៉េ(chili past) | ¼-⅓ចានចង្កឹះ |
3-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ | 1ស្លាបព្រាបាយ |
4-ខ្ញីចិញ្ច្រាំ | 1ស្លាបព្រាបាយ |
5-ស្លឹកខ្ទឹម | 3-4ដើម |
6-ទឹកត្រី | 2ស្លាបព្រាបាយ |
7-ខ្ទឹមបារាំងហាន់ស្តើងៗ | ½ មើម |
8-ផ្លែប៉ោម | ½ ផ្លែ |
9-សារី | ½ ផ្លែ |
10-អំបិលម៉ត់ | |
11-ទឹក |
វិធីធ្វើ
- ពុះស្ពៃបូកគោជាពីរ (ច្រៀកបន្ថែមក៏បាន)
- លាយអំបិលនឹងទឹកក្តៅឧណ្ហៗ រួចយកស្ពៃដាក់ត្រាំរយៈពេល៤ ទៅ ៥ម៉ោង ទាល់តែទឹកអំបិលជ្រាបចូលក្នុងស្ពៃបានល្អ
- យកស្ពៃមកលាងកាកអំបិលដែលជាប់ស្ពៃ ចេញឲ្យស្អាតរួចទុកមួយអន្លើរ
- លាយម្ទេសម៉ត់នឹងទឹកក្តៅឧណ្ហៗ កូរតិចៗឲ្យឡើងខាប់ (chili paste)រួចយកទៅប្រលាក់ស្ពៃញាត់ចួលតាមស្រទាប់ឲ្យបានសព្វល្អ។
- ដាក់ខ្ទឹមចញ្ច្រាំ ខ្ញីហាន់ ស្លឹកខ្ទឹម ទឹកត្រីច្របល់ចូលថ្នម
- កិនផ្លែប៉ោម សារីដាក់ទឹក1ពែង រួចយកទៅប្រលាក់ជាមួយស្ពៃឲ្យសព្វ ហើយញាត់ចួលកែវ
- ចាក់គ្រឿងដែលនៅសេសសល់ពីលើ ជាពិសេស
chili past ពណ៌ក្រហម - គ្របកែវទុករយៈពេល24ម៉ោង រួចយកដាក់ក្នុងទូទឹកកកទុកញ៉ាំជាការស្រេច។
Recipe Ingredients
|
Cooking Directions |
- Separate cabbage leaves and chop into bite-size pieces.
- Dissolve a quarter cup of sea salt in a bowl of warm water then pour salt water over cabbage leaves. Give cabbage a gentle toss to distribute salt water. Allow salted cabbage to sit for at least four hours.
- Give cabbage a good rinse to remove excess salt then transfer cabbage to a large bowl.
- Combine a quarter cup of fine red chili pepper flakes with warm water, stir gently with a spoon to create a red chili paste, then transfer chili paste to cabbage.
- Add minced garlic, minced ginger, green onions, and fish sauce.
- Blend yellow onion, apple, and pear with one cup of water, then add this natural sweetener to the cabbage.
- Put on a pair of plastic gloves and give everything a thorough toss and rubdown. You want to evenly distribute all ingredients, especially the red chili paste.
- Keep 24 hours in freezer will be ended.
បកប្រែដោយ៖ លោក សូ ពិសិដ្ឋ
1 comment:
មានលក់ច្រើនណាស់ ហើយកូនខ្មែរយើងក៍ចេះធ្វើដែរ
Post a Comment