ប្រើរយៈពេល១០នាទី (សំរាប់គ្នាពីរនាក់) |
1-កំពឹស(ឬបង្គាតូចៗ)
រស់
|
1ចានចង្កឹះ |
2-មើមខ្ទឹមក្រហមហាន់
|
3-5កំពឹស |
3-គល់ស្លឹកគ្រៃ
|
3ស្លាបព្រាបាយ |
4-ម្ទេសហាន់
|
1ស្លាបព្រាបាយ |
5-ជីអាណា
|
2ស្លាបព្រាបាយ |
6-ទឹកត្រី
|
2ស្លាបព្រាបាយ |
7-ស្ករស
|
2ស្លាបព្រាបាយ |
8-ទឹកក្រូចឆ្មា
|
1ស្លាបព្រាបាយ |
9-អង្ករលីង (មិនដាក់ក៏បាន) | 1ស្លាបព្រាបាយ |
10-ជីអង្កាម
(ជីវាន់ស៊ុយ)
|
10ស្លឹក |
វិធីធ្វើៈ
- លាងកំពឹសឲ្យស្អាត រួចត្រាំទឹកត្រជាក់5នាទី ស្រង់យកទុកក្នុងទូទឹកកក
- ផ្សំគ្រឿងញាំមាន ទឹកត្រី ស្ករស ក្រូចឆ្មា ម្ទេស កូរឲ្យរលាយចូលគ្នា
- ដាក់កំពឹស ខ្ទឹកក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ ជីអាណាអង្ករលីងច្របល់ជាមួយទឹកញាំខាងលើ រៀបដាក់ចាន រោយស្លឹកជីអង្កាម-ជីវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ ជាការស្រេច។
Dancing Shrimp Salad - This menu still not accepted for some people. But it’s popular in Northeast. And easy to find at Som-Tum or E-San restaurant. But today we make in a different way by freeze shrimp in cold water before bring to cook. General stores that sell seafood are often used this way too.
For 1-2 person
Cooking time : 10 minutes
INGREDIENT
1. 1 cup Shredded shrimp
2. 3-5 Chopped shallot
3. 3 Tbsp. Chopped lemon grass
4. 1 Tbsp. Chopped chilli
5. 2 Tbsp. Chopped coriander
6. 2 Tbsp. Fish sauce
7. 2 Tbsp. Sugar
8. 1 Tbsp. Lime juice
9. 10 Mint leaves (optional)
HOW TO COOK
1. Put shrimp in cold water 5 minutes. Drain dry and set aside.
2. Spicy dressing sauce - Mix fish sauce, sugar, lime juice and chopped chilli together.
3. Mix all ingredients 1-5 until well combined. Sprinkle with mint leave, coriander leave or spring onion.
អត្ថបទនេះ ៖ ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ Food travel
បកប្រែដោយ៖ សូ ពិសិដ្ឋ
No comments:
Post a Comment