របាអក្សររត់

ហ្គោលដិនហ្កាឡាក់ស៊ី សណ្ឋាគារ-កាស៊ីណូ (Golden Galaxy Hotel-Casino) កំពុងស្វែងរកបេក្ខភាពមកបម្រើការងារដូចជា៖ Dealer Inspector(DI)​& Experience Dealer(DL)(ស/ប):៣២ នាក់, Pit Manager(PM) ឬ Assistant Pit Manager (APM)(ស/ប): ០៦​ នាក់, Marketing Manager(ស/ប): ០៣ នាក់, PR-Experience(ស): ០៨ នាក់, Security Guard(ស/ប): ២៥ នាក់, Slot Supervisor(ស/ប): ០២ នាក់, Slot Attendant(ស/ប):០៣ នាក់, Waiter/Waitress: ០៨ នាក់, CCTV Operator(ស/ប): ០៤ នាក់, Security Guard(ស/ប): ២៥ នាក់, Room Attendant និង Cleaner(ស/ប): ០៤ នាក់, Outlet Cashier (ស/ប): ០២ នាក់, IT Supervisor (ស/ប): ០១ នាក់, IT Assistant (ស/ប): ០២ នាក់. បើចាប់អារម្មណ៍សូមផ្ញើរប្រវត្តិរូប (CV)ទៅលោក សុខ សក្កដា​,+(855) 97 76 200 80, លោក ស៊ិន សុភ័ត្រា,+(855)88 760 66 80), ឬផ្ញើរតាមអ៊ីមែល៖ hrgg29@gmail.com, សូមអរគុណ...!

អត្ថបទផ្សេងទៀតៈ

Tuesday, September 17, 2013

គួរយល់ដឹងអំពី ទឹកស៊ុប (Stock/Soup)

ទឹកស៊ុប គឺជាវត្ថុរាវផ្ទុកទៅដោយរសជាតិ និងសារធាតុសំរាប់ធ្វើអោយរាងកាយ​ ធំធាត់ ក៏ដូចជា ផ្ដល់ឱជារសដល់ម្ហូបអាហារ។ ទឹកស៊ុបត្រូវបានហៅជាភាសាបរទេសថា (Stock ឬ Broth) សំរាប់ យកទៅធ្វើម្ហូបនានា ឬក៏ធ្វើជា Sauce/Gravy។ រស់ជាតិ និងសារធាតុទាំងនេះ ត្រូវបានចម្រាញ់ ចេញពី ការចំអិនយឺតៗ និង ច្រើនម៉ោង។


ជាទូទៅ ស៊ុបគោ (Beef stock) និង ស៊ុបមាន់ (Chicken stock/broth) ប្រើពេលចំអិនយូរ ពី ៣ ម៉ោង ទៅ ៥ ម៉ោង លើកលែងតែស៊ុបត្រី (Fish stock) និង ស៊ុបបង្គា (Prawn stock) ដែលគេ ប្រើរយៈពេល ត្រឹមតែ ២៥ ទៅ ៤៥នាទី ។

Stock & Gravy គឺជាមូលដ្ឋានគ្រឹះនៃម្ហូបអាហារទាំងអស់ ដូច្នេះ យើងត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ ចំពោះ សាច់ ឬ ឆ្អឹង ដែលមិនល្អ និង បន្លែស្អុយរលួយ ដែលវាអាចធ្វើអោយខូចទឹកស៊ុបភ្លាមៗ ។

ពពុះត្រូវដួសចោល ដើម្បីកុំអោយទឹកស៊ុបល្អក់  ចំណែកខ្លាញ់ក៏ត្រូវដួសចោលដែរ កុំអោយសល់ ជាតិខ្លាញ់ ដើម្បីកុំអោយកកឡើងជាតិខ្លាញ់ពេលរក្សាទុក។ ការចំអិនទឹកស៊ុប ត្រូវប្រើភ្លើងល្មមៗ កុំបង្ខំភ្លើងខ្លាំងពេក  ព្រោះបើវាពុះខ្លាំងពេក ធ្វើអោយទឹកស៊ុបល្អក់ ដូច្នេះត្រូវអោយវាពុះ គ្រក់ៗ តិចៗទើបល្អ។

ទឹកស៊ុបកំពុងក្ដៅ មិនត្រូវយកទៅដាក់ក្នុងទូកក ឬទូត្រជាក់ឡើយ ព្រោះវាធ្វើអោយខូចស៊ុប (ជូរ-ផ្អូម)។ បើយកទឹកស៊ុបមកកម្ដៅ គ្រាន់តែអោយវាក្ដៅអ៊ុនៗបានហើយ កុំអោយវាពុះ អោយ សោះ។

ទុកក្នុងទូត្រជាក់ ឬ កក +15 oC អាចទុកបាន ៣ ថ្ងៃ  បើទុកក្នុងកំរិត -15 oC អាចទុកបាន ៦ ខែ ។  

No comments: