អ្នកអាចទទួលទានដោយសេរី នូវពួកអាហារខាងក្រោមនេះ ដោយមិនចាំបាច់ គិតអំពីបរិមាណ ជាតិខ្លាញ់ ក៍ដូចជាផលអាក្រក់ របស់វាទៅដល់ទម្ងន់សរីរាង្គ។
១-ផ្លែប៉ោម: ផ្លែប៉ោមមានបរិមាណ pectin និង វិតាមីនC ដ៏ច្រើនមានប្រសិទ្ធទភាពបញ្ចុះលីពីដ៍ឈាមយ៉ាងល្អ។ វិទ្យាស្ថានជាតិឈើហូបផ្លែជប៉ុន បានប្រកាសគម្រោងស្រាវជ្រាវមួយ ដែលក្នុង នោះអោយដឹងថា៖ ទទួលទាន ផ្លែប៉ោម១-២ផ្លែ(400g) ក្នុងមួយថ្ងៃអាចជួយបញ្ចុះទាប ជាតិខ្លាញ់ម្យ៉ាង ក្នុងឈាម(សារ ជាតិនេះ បង្កការក្រិន រឹងសរសៃឈាម ធ្វើអោយកើនគ្រោះថ្នាក់ស្រ្តូកនិងធ្វើអោយលើសឈាម)។
ការស្រាវជ្រាវថ្មីបំផុតអោយដឹងថា ស្រ្តីភេទទទួលទានផ្លែប៉ោម៧៥ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ អាចធ្វើអោយ កូឡេស្តេរ៉ូល អាក្រក់ថយចុះ២៥ភាគរយ
ទន្ទឹមនោះបង្កើនកូឡេស្តេរ៉ូលល្អ។ ទទួលទានផ្លែប៉ោមជួយអោយយើងមាន អារម្មណ៍ឆ្អែត
ដូចច្នេះទទួលទានផ្លែប៉ោមមួយ ផ្លែមុនពេលបាយ
នឹងជួយ អ្នកបញ្ចៀស បានពីការទទួលទាន បាយច្រើន។
ក្រៅពីនេះផ្លែប៉ោម នៅជួយបង្កើន បរិមាណវីតាមីនC
បង្កើនភាពមាំគែមសរសៃឈាម និង សមត្ថភាពប្រឆាំងរបស់សរីរាង្គ។
២-ទំពំាងបាយជូរ: ទំពំាងបាយជូរ
ទឹកទំពំាងបាយជូរ និងស្រាទំពាំងបាយជូរ សុទ្ធតែផ្ទុកresveratraol
អាចធ្វើអោយថយចុះកូឡេស្តេរ៉ូលតាមធម្មជាតិ។ ការពិសោធន៍លើសត្វក៍ បញ្ជាក់ថា
ទំពំាងបាយជូរ និងបណ្តា ផលិតផល ពីទំពំាងបាយជូរ អាចធ្វើថយចុះ កូឡេស្តេរ៉ូលរារាំងការ ផ្ដុំប្លាកែត។ អាស្រ័យហេតុនេះ ទំពំាងបាយជូរ ជាអាហារល្អបំផុតមួយ សំម្រាប់អ្នកជំងឺ មានបរិមាណ លីពីដក្នុងឈាមខ្ពស់។
៣-ពោត: ពោតមានផ្ទុកបរិមាណកាល់ស្យូមហ្វូសហ្វ័រ
selen និង lecithin វីតាមីនE ដ៍ច្រើនមានប្រសិទិ្ធភាព
បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាម។
ប្រទេសឥណ្ឌាហាក់ដូចជា ពុំមានអ្នកជំងឺលើសឈាមនិងជំងឺសរសៃឈាមបេះ ដូងច្រើន
ព្រោះប្រជាជនប្រទេសនេះ មានទំលាប់ប្រើប្រាស់ក្នុងមុខអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេ។
៤-ខ្ទឹមស: ខ្ទឹមស អាចធ្វើអាយកូឡេស្តេរ៉ូល ក្នុងឈាមថយចុះ និងទប់ស្កាត់កំណកឈាម ជួយបង្កើន Lipoprotein ដង់ស៊ីតេខ្ពស់។
៥-ដើមខ្ទឹមបារាំង: ក្រៅពីកាល់ស្យូម ហ្វូសហ័្វរ ដែក ស្ករ ប្រូតេអ៊ី វីតាមីនA, C មើមខ្ទឹមបារាំង នៅផ្ទុក carotene និងជាតិសរសៃអាចបង្កើនភាពរំអិលក្រពះ ជួយកំចាត់ចោល ជាតិសំណល់ក្នុង ផ្លូវពោះវៀន រួមមានជាតិខ្លាញ់ មិនចាំបាច់។
៦-ខ្ទឹមបារាំង: ក្នុងសមាសធាតុជីវជាតិរបស់ខ្ទឹមបារាំង
ពុំត្រឹមតែមិនផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ ប៉ុណ្ណោះទេ តែនៅមាន លទ្ធភាពរក្សាសម្ពាធឈាមស្ថិរភាព ដំណើរការបញ្ចេញអំបិល ក្នុងសរីរាង្គ
បញ្ចៀសការផ្តុំអំបិលច្រើន។ អាស្រ័យហេតុនេះ
ខ្ទឹមបារាំងមានឥទិ្ធពលបញ្ចុះ សម្ពាធឈាមយ៉ាងមានប្រសិទិ្ធភាព និងសុវត្ថិភាព ជាងពពួក ថ្នាំបញ្ចុះសម្ពាធឈាម។
៧-ទឹកដោះគោ: ទឹកដោះគោសំបូរអាស៊ីត
whey និងកាល់ស្យូម អាចរារាំងការ រងកក កូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងគែម សរសៃរឈាម។ ទន្ទឹមនោះទឹកដោះគោ ក៏មានឥទិ្ធពលបន្ថយ បរិមាណ កូឡេស្តេរ៉ូល ក៍កើតឡើង ដោយសារ
វារារាំង សកម្មភាពរបស់ពពួកអង់ហ្ស៊ីម សំយោគកូឡេស្តេរ៉ូល។
៨-ផ្សិត: ផ្សិតជាអាហារតំលៃសំបូរជីវជាតិវីតាមីន
(B, C, D) និងសំបូរដែក Selen សូដ្យូម ប៉ូតាស្យូម ម៉ាញ៉ស្យូម និងហ្វូសហ្វ័រ។ ក្រៅពីនេះបរិមាណប្រូតេអ៊ីន ក្នុងផ្សិតខ្ពស់ ប៉ុន្តែពុំសូវមានជាតិខ្លាញ់
ហេតុនេះវាជាជំរើស ដ៏មានសុវតិ្ថភាព សម្រាប់អ្នកលើសទម្ងន់ ឬ ចង់សម្រកទម្ងន់។
No comments:
Post a Comment