ម្ហូប​នេះ​ងាយ​ស្រួល​ធ្វើ​ ព្រោះ​ចំនាយ​ពេល​មិន​ដល់ ២០នាទី​ផង។

គ្រឿង​ផ្សំ​មាន​ដូច​ជា:
  1. មើម​ឈូក​ 
  2. សាច់​ជ្រូក​ 
  3. ពងមាន់​ 
  4. ស្លឹក​ខ្ទឹម​ 
  5. ម្ស៉ៅ​បំពង 
  6. អំបិល​ 
  7. ប្រេង 
  8. និង​ខ្ញី
របៀប​ធ្វើ​:
  • លាយ​ពង​ទា​ជា​មួយ​នឹង​ម្ស៉ៅ​បំពង ដាក់​អំបិល​ ថែម​ទឹក​បន្តិច​ រួច​វឹក​ឲ្យ​សព្វ
  • សាច់​ជ្រូក​ត្រូវ​ចិញ្រ្ជាំ​ 
  • ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​កង់ៗ 
  • ខ្ញី​ហាន់​ឲ្យ​ល្អិត​ បន្ទាប់​មក​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា​ថែម​អំបិល​បន្តិច
  • ហាន់​មើម​ឈូក​ជា​បន្ទះ​ស្ដើងៗ បន្ទាប់​មក​យក​ទៅ​ផ្ទាប់​សង​ខាង​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ជ្រាំ
  • បន្ទាប់​មក​យក​ទៅ​ជ្រក់​ម្ស៉ៅ​ ហើយ​ដាក់​បំពង​ឲ្យ​ឡើង​ពណ៌​លឿង​ជា​ការ​ស្រេច
សាក​ល្បង​ធ្វើ​មើម​ឈូក​បំពង​នេះ​ទាំង​អស់​គ្នា​ដើម្បី​ភ្លក់​នូវ​រស​ជាតិ​ថ្មី៕

អត្ថបទ៖ ផល្លា សុម៉ាលីណា

ប្រភព៖ Chinesesfood
អត្ថបទនេះ ៖​ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រសប្បាយ